Az első riói kvóták para szakágunkban

rio

Steiner György, a Hungarofondo vezetője arról értesíette az MKSZ és az MKSZSZ vezetőségét, hogy az UCI hivatalos kombinált ranglistáján elért 38. helyezéssel (72 világkupapont) a Magyarország számára az egyesület sportolói 1 paralimpiai kvótát szereztek. (2014. évi záró, kombinált nemzetenkénti világranglista.)

 

A Buta Arnold Csaba, Ivanics Gergely és Balogh Zsolt nevével fémjelzett trió eredményei alapján Magyarország a végelszámolást követően a 23. legjobb európai nemzetként végzett, amely 1 kvótát jelent hazánk kerékpársportja számára. A versenyzők eredményeihez nagyban hozzájárult a Hungarofondo által szervezett, és Kiemelt Sportágfejlesztési Program keretében jelentős szövetségi támogatással megvalósított országos bajnokság is, amely 40 ponttal járult hozzá a kvótaszerzéshez.

Mindenkinek – versenyzőinknek, tagszervezetünknek egyaránt – gratulálunk a kiváló eredményhez és bízunk abban, hogy az UCI hamarosan hivatalosan is tájékoztatja a MOB-t a magyar kerékpársport legújabb sikeréről.