MKSZ elnökjelölt

mksz2

Polony István, 42 éves üzletember, az OT Industries elnök vezérigazgatója, aki szabadidejében hobbi kerékpáros és lelkes kerékpárrajongó. Hobbi hegyikerékpáros és ahogy ideje engedi, maratonversenyek lelkes résztvevője master 2-ben.

 

A kerékpársporthoz való kötődése néhány évre tekint vissza, amikor életmódváltás keretében talált rá a természetben való kerekezés szépségeire. 2012 óta az Alpinbike Team Giant nem versenylicensszes tagja.

Szakmáját tekintve közgazdász, azon belül is vállalattranszformáció és újrastruktúrálás a szakterülete. A UC Berkeley-n szerzett MBA diplomát, majd a kilencvenes évek közepén indult karrierje felét külföldön, felét pedig itthon töltötte. Jelenleg a korábbi Olajterv Csoport (immár OT Industres) teljes körű átalakításán, és új stratégia mentén történő növekedési pályára állításán dolgozik.

Polony István a szakágak képviselőinek támogatásával a háta mögött készül a november 7-i MKSZ közgyűlésre, ahol részletes programprezentációt tart majd. Megválasztása esetén a szövetségi működés azonnali átláthatóvá tételén, majd azt követően egy hosszú távú, a szakágak széles körű támogatásán nyugvó sportágfejlesztési stratégia kidolgozásán tervez dolgozni.