Felnőtt és Utánpótlás Pálya OB 2014 eredmények

palya_ob_00

2014. augusztus 4-5 között került megrendezésre a Millenáris Kerékpárpálya régi betonteknőjében a 2014. évi Felnőtt és Utánpótlás Pálya Bajnokság. A verseny utolsóként került lebonyolításra az építésének idén 118. évét ünneplő Velodromban, hiszen a Puskás Stadion rekonstrukciós program keretében jövő év első felében megkezdik bontását, hogy helyet adjon egy minden igényt kielégítő – nemzetközi standardok szerint épülő – új, fedett, faborítású, 250 méteres kerékpárpályának (az építkezés várhatóan 2017 végére fejeződik be).

A matuzsálemi kort megért betonpályán 2 új országos csúcs is született: BORISSZA Johanna Kitti (BVSC-Zugló, edzője PATAKI Ibolya) az ifjúsági nők 500 méteres állórajtos időfutamversenyében állított fel új országos rekordot 39,47 másodperccel (régi csúcsot PATAKI Ibolya futotta 1993-ban 40,03-val).

A felnőtt-női olimpiai sprint csapatversenyben ANTAL Zsuzsanna és szintén BORISSZA Johanna Kitti (BVSC-Zugló, edzőjük PATAKI Ibolya) alkottak maradandót és 1:03,17-s időt futva adták a múltnak a BVSC csapatának 2009-es rekordját (régi csúcsot HAZAI Boglárka és BÁLINT Kata futotta 1:06,43-val).

palya_ob_01

Fotó forrása: www.bvsccycling.hu

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott FILUTÁS Viktor a KSI-Csepel SE (edzője: SOMOGYI Miklós) ifjú tehetsége, aki az 1000 méteres állórajtos időfutamversenyen és a 3000 méteres üldöző időfutamversenyen győzött, mindkét esetben megközelítve az országos csúcsot.

A Riói Olimpiai Játékokra készülő SZALONTAY Sándor, FTC (edzője KISS István és HÓBOR Lajos) pedig 4 számban is diadalmaskodott, hozva a papírformát.

A részletes eredmények letölthetők ide kattintva.