Prostejovban volt a pálya-válogatott

serleg

A magyar pálya-válogatott színeiben hét versenyző indult a GP Prostejov UCI1 kategóriájú VK szintű nemzetközi versenyen: Antal Zsuzsanna (BVSC-Zugló), Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló), Filutás Viktor (KSI SE), Hajdú Máté (BVSC-Zugló), Holló Botond (BVSC-Zugló/ Utensilnord), Lődi Áron (BVSC-Zugló), Szalontay Sándor (FTC).

Borissza új magyar csúcs, Filutás bronzérmes
A már tradicionálisnak nevezhető Prostejov GP-n világkupa szintű mezőny indult Ausztria, Lengyelország, Görögország, Fehéroroszország, Trinidad és Tobago, Olaszország, Csehország és Irán versenyzőinek részvételével, ahol válogatottunk sikeresen szerepelt.

Filutás Viktor az ifjúsági-férfi omniumverseny összetettjében (6 versenyszám összessége, scratch 9.hely, 3000m 2. hely, selejtező 5. hely, 1000 m 4.hely, repülő kör 4. hely, pontverseny 2. hely) bronzérmes lett.

Borissza Johanna Kitti, európa-bajnoki 7. helyezett ifjúsági versenyzőnőnk a felnőttek között indult. Az omniumversenyen az 500 m állórajtos időfutamon új országos csúcsot állított fel 38.413-as idővel. Ezzel saját, a Magyar Bajnokságon felállított csúcsát döntötte meg. Az omniumverseny összetettjében végül a 10. helyen zárt.

Szalontay Sándor a Sprint versenyben a 10. helyen végzett, Holló Botond a scratch döntőjében a 16. helyen ért célba. Antal Zsuzsanna az omniumversenyben a 13. helyen zárt, Lődi Áron a sprintversenyben ifjúsági versenyzőként a felnőttek között indult és a 29. helyen végzett. Hajdú Máté a serdülő-fiú korcsoport omniumában a 7. helyen fejezte be a versenyt.