Rekord részvétel a HUNADO doppingellenes konferenciáján

macs

Rekord részvételi aránnyal, 220 fő részvételével zajlott a HUNADO sajtótájékoztatóval egybekötött kétnapos doppingellenes konferenciája. Az eseményen az ország szinte valamennyi országos sportági szövetsége is képviseltette magát, és állt ki egyként a tiltott teljesítményfokozás elleni küzdelem eddigi eredményei és jövőbeli céljai mellett.

Eredményesen zárult a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) által „A doppingellenes tevékenység és szabályozás változásai 2015-ben” címmel 2014. december 4-5. napján megrendezett szakmai konferencia. Az eseményen – melynek a budapesti Magyar Sport Háza adott otthont – a szakma színe-java, így az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sport Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság, és a Magyar Antidopping Csoport, továbbá – a hallgatóság részeként – az ország szinte valamennyi országos sportági szövetsége is képviseltette magát, és állt ki egyként a tiltott teljesítményfokozás elleni küzdelem eddigi eredményei és jövőbeli céljai mellett.

Az esemény előadói (Kiss Norbert, sportért felelős helyettes államtitkár – EMMI; dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes – MOB; Dr. Tiszeker Ágnes, igazgató – HUNADO, dr. Fazekas Attila, főosztályvezető helyettes – EMMI; dr. Vaska Ottilia, jogi főmunkatárs – MOB; dr. Szabó Gergely Balázs, ügyvéd – a HUNADO doppingbizottságának a tagja) valamennyien hangsúlyozták, hogy a modern sport immár kizárólag a doppingellenes eszme jegyében létezhet. Dr. Aján Tamás, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke a HUNADO nívós, nemzetközi szinten is elismert szakmai munkáját méltatta.

A konferencia aktualitását az új Nemzetközi Doppingellenes Szabályzat 2015. január 1. napján történő hatálybalépése adta. A dr. Tiszeker Ágnes által moderált konferencia tematikájával is az új szabályozással előálló sportszövetségi feladatokra történő felkészülés terén, kívánt gyakorlatias segítséggel szolgálni a hazai sportszakma munkatársainak.

A konferenciát követő sajtótájékoztatón dr. Tiszeker Ágnes a HUNADO, a MOB és a Sportért Felelős Államtitkárság hosszú, bő egyéves közös munkáját emelte ki, amely munka eredményeként kijelenthető, hogy 2015. január 1. napjára mind Magyarország doppingellenes jogszabálya, mind a HUNADO Doppingellenes Szabályzata megfelel az új nemzetközi követelményeknek, a HUNADO szakmai stábja pedig felkészült a 2015. év új szakmai kihívásaira.

Az előadások szakmai anyagai a HUNADO hivatalos oldalán hamarosan elérhetők lesznek.