Rózsa Balázs a kritériumbajnok

kriterium_00

A Békéscsaba melletti Újkígyóson rendezték a kerékpárosok Magyar Nemzeti Kritérium Bajnokságát. A szervezők 1400 méteres, hat kanyarral nehezített, végig vizszintes körpályát jelöltek ki a Békés megyei település utcáin. Mind a férfiaknál, mind a nőknél az ELITE és az U-23 kategória versenyzőit összevont mezőnyben indították.

A férfiak 30 kört teljesítettek, 10 hajrá során gyűjtötték a pontokat. Rózsa Balázs az Utensilnord kerékpárosa erősen kezdett az első három hajrát megnyerte. Tíz kör után öt fős boly haladt az élen, ennek tagjai osztoztak a hajrákért járó pontokon. A pontgyűjtésben leginkább Ivanics Gergely (Hungarofondo), és Molnár István (Mugenrace) tudta megszorongatni Rózsát. Rózsa azonban akkora előnyt szerzett, hogy az utolsó körökben már csak teljesítenie kellett a távot a végső hajrá eredményétől függetlenül.

DSC_0512

A női mezőnyre 12 kör várt, 6 hajrával. Epres Kornélia (Bikeexpress) remek állóképességéről tett bizonyságot, nagy előnyre tett szert, s szinte végig az élen haladva gyűjtötte a pontokat, aminek bajnoki cím lett az eredménye. A második helyezett Kusztor-Jurenka Krisztina (Peloton SE) lett. Az U-23-asok helytálltak a közös mezőnyben, Borisza Johanna, Tolnai Zsanett (mindkettő KSI-Csepel) és Kanti Dorottya (Körösbike) több pontot gyűjtöttek, mint az ELITE mezőny bronzérmese.

DSC_0033

Eredmények

Férfiak:

ELITE, 30 kör, 10 hajrá

Rózsa Balázs (Utensilnord) 34 pont
Ivanics Gergely (Hungarofondo) 26 pont
Molnár István (Mugenrace) 21 pont

DSC_0964

U-23, 30 kör, 10 hajrá:

Varga Péter (Mugenrace) 7 pont
Mogyorósi Máté (Hungarofondo) 0 pont
Ágoston Imre (DKSI Freeriders) 0 pont

DSC_0952

Nők:

ELITE, 12 kör, 6 hajrá

Epres Kornélia (Bikeexpress) 24 pont
Kusztor-Jurenka Krisztina (Peloton SE) 10 pont.
Lippai Mária (Szegedi KSC) 1 pont.

DSC_0950

U-23, 12 kör, 6 hajrá

Borisza Johanna (KSI-Csepel) 18 pont
Tolnai Zsanett (KSI-Csepel) 7 pont
Kanti Dorottya (Körösbike) 5 pont

DSC_0944

Hivatalos eredménylista és további fotók hamarosan.

Szerző: Kassai János