V4 Kerékpárverseny és Kínok Kínja jövő szombaton

v4

A V4 Kerékpárverseny második alkalommal népszerűsíti a Visegrádi országok együttműködését, és hirdeti a Visegrádi Csoport eszmeiségét erősítve a közös tudatot és hagyományteremtést. Versenyezz Kokóval a V4 Kínok Kínja versenyen, hallgasd majd meg élőben Radics Gigi koncertjét!

 

v4logo

 

V4 KERÉKPÁRVERSENY
2014. május 13-17.

 

HÁTTÉRINFORMÁCIÓK

A V4 Kerékpárverseny második alkalommal népszerűsíti a Visegrádi országok együttműködését, és hirdeti a Visegrádi Csoport eszmeiségét erősítve a közös tudatot és hagyományteremtést. A 4 tagország (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) Külügyminisztériumának védnökségével, Martonyi János külügyminiszter fővédnöksége alatt, a kerékpáros szövetségek koordinációjával megvalósuló nemzetközi versenyen, 2014. május 13-án összesen 22 profi csapat rajtol el Lengyelországból (170 km futam). Csehország (190,2 km futam) és Szlovákia (145 km futam) után május 17-én Győrből rajtolva Visegrádon érkeznek célba (152,8 km futam) együttesen 658 km szakaszt megtéve a négy nap alatt.

Az idei év kiemelt aktualitása Magyarország soros V4 elnöksége, így Magyarországon zárul a V4 Kerékpárverseny. A rendezvény a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) olimpiai kvalifikációs versenye is egyben.

A magyarországi, Győr és Visegrád közötti szakaszon összesen 152,8 kilométeres távot kell teljesíteni a versenyzőknek. A profik 12.00 órakor rajtolnak el a Győri ETO Park elől és várhatóan 14.30 után érkeznek Visegrádra, a bob pálya melletti parkolóhoz, ahol még három kört tesznek meg a végső befutóig.

A V4 kerékpárverseny csatolt rendezvénye a „Kínok Kínja”, amely amatőr versenyzőknek kiírt három távon (100km, 61km, és 24km-en) indított nyílt, bárki számára nevezhető futam. A Kínok Kínja futam egyik indulója az olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó Kovács „KoKo” István, aki a Magyar Kerékpáros Nap arcaként teljesíti a feladatot. A rajtok 10.00 órakor indulnak majd a visegrádi Duna parti focipályáról.

v4_02

Egy kép a tavalyi versenyről (Fotó: www.v4bikerace.com)

MAGYAR KERÉKPÁROS NAP

A Magyar Kerékpársportok Szövetsége hagyományteremtő jelleggel a V4 esemény aktualitásához kapcsolódva indítja el új kezdeményezését a Magyar Kerékpáros Napot. A V4 Kerékpárverseny nemzetközi mezőnyének győri rajtellövése szimbolizálja majd annak a Magyar Kerékpáros Napnak az elindulását, amely a jövőben minden évben egy nagyobb kerékpáros eseményhez, ünnephez, családi- vagy sportnaphoz kapcsolódóan kerül megrendezésre.

A Magyar Kerékpáros Nap arca és nagykövete Kovács „KoKo” István, olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó, a magyar sport egyik emblematikus alakja, aki a Kínok Kínja verseny egyik indulója is egyben.

A május 17-én a Visegrádi bob pályánál kialakított célterületen 11.00 órától játékos programok, bemutatók, Dj Dominique fergeteges partija, 13.00 órától pedig Radics Gigi nagykoncert várja majd a szurkolókat, kirándulókat és Visegrádra érkezőket.

PROGRAM

 • 08.00 órától Kínok Kínja nevezés (Visegrád focipálya)
 • 10.00 órától Kínok Kínja rajtok (Visegrád focipálya)
 • 11.00 órától Programok indulása – Visegrád bob pálya parkoló
  (házigazda Dj Dominique – Várkonyi Attila) Bemutatók, játékos vetélkedők, ügyességi játékok a sátrakban
 • 11.20 órától Kínok Kínja 24km táv várható célba érkezése
 • 12.00 GYŐRI ETO PARK – V4 Kerékpárverseny Rajt (Győr)
 • 12.00 órától Kínok Kínja 61km táv várható célba érkezése
 • 12.40 órától Kínok Kínja 100km táv várható célba érkezése
 • 13.00 órától Radics Gigi élőkoncert
 • 14:45 órától V4 mezőny megérkezése Visegrádra
 • 16.00 órától V4 Kerékpárverseny BEFUTÓ
 • 16.15 órától Eredményhirdetés

A Kínok Kínja futam útvonala:

 • 100km – Visegrád – Pilisszentlászló – Pilisszentkereszt – Csobánka – Pilisvörösvár – Pilisszentkereszt – Dobogókő – Esztergom – Visegrád hegytető bob pálya parkoló. Szintkülönbség: 1495m
 • 61km – Visegrád – Pilismarót – Dobogókő – Esztergom – Pilismarót – Visegrád hegytető bob pálya parkoló. Szintkülönbség: 710m
 • 24km – Visegrád- Pilismarót- Visegrád hegytető bob pálya parkoló. Szintkülönbség: 220m
v4_03

Egy kép a tavalyi versenyről (Fotó: www.v4bikerace.com)

V4 kerékpárverseny Közérdekű Közlemény – a forgalomkorlátozásokra vonatkozóan

A Visegrádi 4-ek országainak együttműködésében, a 4 országot összekötő kerékpárverseny utolsó versenynapjára, illetve ennek kísérőrendezvényeire kerül sor a Magyar Kerékpáros Nap keretében, május 17-én, szombaton 10:00 és 16:00 óra között Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és részben Pest megye területén.
A versenyzők elhaladásáig a rendőrség a forgalmat időszakosan korlátozza a verseny útvonalán, annak ideje alatt, türelmüket és megértésüket kérjük.

Visegrád 4 kerékpárverseny útvonala:

Győr – Győrszentiván – Gönyű – Szőny – Almásfüzitő – Dunaalmás – Neszmély – Süttő – Lábatlan – Nyergesújfalu – Esztergom – Pilismarót – Dömös – Visegrád – Fellegvár – Visegrád / bob pálya.

A Visegrád és környékén megrendezésre kerülő Kínok Kínja kerékpáros futamának útvonala május 17-én 10.00 és 15.00 óra között a Visegrád- Pilisszentlászló- Pilisszentkereszt- Csobánka- Pilisvörösvár- Pilisszentkereszt- Dobogókő- Esztergom- Visegrád hegytető bob pálya parkoló, Illetve a Visegrád- Pilismarót- Dobogókő- Esztergom- Pilismarót- Visegrád hegytető bob pálya parkoló útvonal, ahol kerékpáros verseny miatti forgalomkorlátozás várható.

További információk:

http://www.mksz.sport.hu
http://www.mksz.com/
http://v4hupres.gov.hu/second-visegrad-bicycle-race-hungarian-gp-finish-in-visegrad
http://www.kulloszaggatok.hu