Király Mónika győzött az UWTC világkupa futamán

uwtc_00

A Maraton Franja 33. alkalommal került megrendezésre Szlovénia fővárosában. A versenyzők tökéletes időjárási körülmények között versenyezhettek az egész hétvége során. A hőmérséklet csak a vasárnapi napon haladta meg a 30 Celsius fokot. A kerékpáros rendezvényeken összesen 7.600 versenyző vett részt a három nap alatt.

420 versenyző indult a pénteki időfutam-versenyen, 26 különböző nemzetet képviselve. A legjobb átlagsebesség a német Alexander BAUER (46) nevéhez fűződik, aki a legtöbb fiatalabb ellenfelét is maga mögé utasította és 49.5km/h átlagsebességgel ért célba. A szlovén Andrej GUCEK lett a második 14 másodperc hátránnyal, míg a dobogó harmadik fokára, a korábbi világbajnok Igor KOPCE állhatott, aki 20 másodperccel tekert rosszabb időt a győzteshez képest.

Az időfutam-verseny leggyorsabb női versenyzője a szlovén Danijela SVETIK (32) volt, 42,1 km/h átlagsebességgel. KIRÁLY Mónika ezüstérmes lett, míg Teja GULIC bronzéremmel fejezte be a versenyt.

uwtc_01

Szombaton a családi maraton – verseny szombaton egy 25 kilométeres városon kívül körpályán került lebonyolításra, ahol több, mint 3500 versenyző állt rajthoz.

A legfontosabb esemény természetesen a vasárnapi mezőnyverseny volt. A 157 kilométeres hosszútávon 1.886 versenyző, a 97 kilométeres középtávon 1.680 versenyző állt rajthoz. A verseny az augusztusi Világbajnokság sikeres főpróbájának bizonyult.

uwtc_02

A férfiak hosszú távján a leggyorsabb időt az olasz Giuseppe DI SALVO futotta, a sprintben legyőzve honfitársát Alessandro GARZIERA-t és a szlovén Primoz PORENTA-t.

A női hosszú táv győztese KIRÁLY Mónika lett, aki ezzel kvalifikálta magát a Világbajnokságra is. Ő a szlovén Laura SIMENC-et győzte le a hajrában. A bronzérmet az osztrák Brigitte KREBS szerezte meg. Ő immár a harmadik alkalommal állhatott fel a dobogó harmadik fokára ezen a versenyen.

A közép távon a férfiak közül a leggyorsabb az osztrák Johann TAUCHER, a nők között a szlovén Andreja TROJAR volt.

uwtc_03